She Creates

Reborn – Bufo Alvarius

Ik ervaarde de oneindigheid van het Universum

en way beyond

Enkele jaren geleden besloot ik deel te nemen aan een Ayahuasca retreat. Ze boden tijdens deze retreat ook ceremonies aan met Kamboo en Bufo Alvarius. Intuitief wist ik dat ik voor de Bufo kwam, de Bufo Alvarius riep me, ik voelde het in mijn hele zijn.

“A calling from the Soul”

De eerste twee dagen waren gevuld met 2 Ayahuasca ceremonies. Deze waren intens en diep, vol lessen, bewustwording en groei, heling en transformatie. Daarnaast hadden we bijeenkomsten om te delen en integreren, tijd om te rusten en te eten.

Dag 3 was aangebroken, tevens de laatste dag. Ik voelde het, het was tijd voor de Bufo. Het was prachtig weer. De zon scheen en het was warm . De vogels floten en de energie was liefdevol en zacht. Omdat het zulk prachtig weer was besloten we de ceremonie buiten te doen. Er lagen 2 matrassen tegen elkaar op het gras met kussentjes aan het hoofdeinde. Ik ging in kleermakerszit zitten en Juan (die de ceremonie zou begeleiden) legde me uit hoe ik de Bufo moest roken (Bufo is een substantie uit de slijmvliezen van een kikker uit het amazone gebied).

De Bufo werd aangestoken, deze zit in een glazen pijpje en ik inhaleerde voor de eerste keer diep in. Mijn reis was begonnen.. Na de eerste inhalering verscheen er een glimlach om mijn gezicht, die het komende uur niet meer weg zou gaan. Met een smile inhaleerde ik nog 2 maal, maar dit lukte al bijna niet meer.

Na de eerste inhalatie verdween ik namelijk in een wereld vol schitteringen. Ik werd uit mijn ego (identiteit) getrokken en werd de ware essentie. Ik was de essentie en alles in en om mij heen was de essentie. Alles kwam samen in dit moment, ik was alles en tegelijkertijd niets. Geluiden waren niet buiten mij maar binnen in mij, één met alles. Ik was niet meer in mijn wereld, ik was er juist uit. Buiten de wereld van mijn identiteit, waar het “Ik” niet meer gevangen was in haar eigen gemaakte kooi.

“Ik ervaarde de oneindigheid van het Universum en way beyond”

Ik gaf me volledig over, dit had ik nog nooit ervaren. Hier was ik naar opzoek, dit alles in dit enkele, oneindige moment gaf me waar ik naar verlangde. De ervaring van de Essentie.

Juan begeleide de ceremonie fantastisch en begon te spelen op zijn mondharmonica en tegelijkertijd maakte hij muziek met een ketting van noten. Na enkele minuten alleen maar stil te hebben gelegen (aangezien mijn lichaam in eerste instantie te zwaar was om nog maar te bewegen) begon mijn lichaam zich te bewegen in samenzang met de muziek, het voelde heerlijk. Dit was vrijheid.

Uiteindelijk stond ik op en danste met en in de muziek, ik was zo licht als een veertje. Eén en al liefde, vreugde en sensualiteit. De bewegingen ontstonden vanzelf. Een dans met en vanuit de essentie. Vervolgens ging ik weer liggen en liet me dragen door moeder aarde, ze droeg me, dat was hartverwarmend. De kleuren, geuren en geluiden waren intens. Ik voelde aan het gras en had haar nog nooit zo gevoeld , ervaren als in dat moment. Er was geen grens meer tussen haar en mij.  Ik landde weer meer in mijn lichaam en op de aarde. Ik ervaarde een ander lichaamsbewustzijn, een diepere liefde en verankering.

De ceremonie heeft misschien in totaal 10 minuten geduurd. Wetende dat tijd een illusie is, de ervaring buiten tijd en ruimte was. Voor mij had de ervaring in gevoel uren geduurd en tegelijkertijd met de snelheid van het licht.

Ik heb nog zeker 45 minuten heerlijk in het gras gelegen, nagenietend in de zon met een lach op m’n gezicht. Het woord wat in me op kwam toen ik daar lag was; “Reborn”. Ik wist dat ik herboren was in het leven. Mijn leven zou vanaf nu anders zijn. Want deze ervaring is als een blauwdruk in mijn “Zijn”,

“ Ik herinnerde me weer wie ik in essentie ben ”

Side note: Ik deel deze ervaring niet om Bufo Alvarius en Ayahuasca te promoten. Ondanks dat het voor mij fantastische ervaringen waren en ik mijn hart open hou voor de ervaringen die ze me wilt geven. Geloof ik ook dat we deze psychedelisch middelen niet perse nodig hebben om ons bewustzijn te vergroten. Alles zit namelijk al binnenin onszelf. Een aantal jaren later had ik een soortgelijke ervaring door middel van een diepe meditatie. Just that you know.